SORUMLULUKLAR ARTMAKTA!

BİR EĞİTİMCİYE “DISTINGUISHED EDUCATOR FOR COMMUNITY LEADERSHIP (TOPLUM LİDERLİĞİNDE SEÇKİN EĞİTİMCİ)” ÖDÜLÜ VERİRSENİZ, ONUN OMUZLARINA BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEMİŞ OLURSUNUZ. O DA KALKAR BÖYLE BİR EĞİTİM LİSTESİ OLUŞTURUR TÜM TOPLUM FERTLERİ İÇİN:

AÇIK TOPLUM, AÇIK SİSTEM, AÇIK EĞİTİMLER

Topluma hizmet, sosyal sorumluluk, bilgi ve deneyimin paylaşımı, tekerleği yeniden durup durup keşfetmemek, zaman kaybını önlemek amaçlı çalışmalarımızı Derneğimiz YİMEDER bünyesinde tüm toplum bireyleri ve kurumlar için açıyoruz.

Bu eğitimleri İngilizce olarak da sunabiliriz.

Hangisi ilginizi çekiyorsa lütfen bizimle iletişime geçin.

#opensociety, #opensystem, #opencourses, #socialservice, #socialresponsibility, #sharingknowledge, #sharingexperience, #notwastingtime, #ngosensitivity

YENİLİKÇİ İMECE DERNEĞİ (YİMEDER) OLARAK EĞİTİM KURUMLARINA VE ŞİRKETLERE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ

  1. TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN KURUMLARDA “KURAMDAN UYGULAMAYA” MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU

Bir kurumda Toplam Kalite felsefesini yerleştirmek için atılacak ilk adım tüm paydaşları içine alan bir “Farkındalık” eğitimidir. Daha sonra, Liderlik, Yol Haritası, Birimlerde SWOP analizi ve Proje yönetimi ile sinerji yaratma tekniklerini içeren çalışma kurumun gereksinimleri doğrultusunda bir “İhtiyaç analizi” ile başlar.

*Kurum liderlerini de içeren tüm kurum çalışanlarına ve paydaşlarına yönelik modüler, 30 saatlik program.

Eğitimci: Doç.Dr. Hayal Köksal

  • İMECE İLE EĞLENCELİ SORUN ÇÖZME SİSTEMATİĞİ (1. Şirket çalışanları arasında sinerji yaratmak için, 2. Anne ve babalar için, 3. Çocuklar için)

Proje tabanlı bir Eğitim sisteminde evdeki anne ve babalar da okulda öğretmenlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğa benzer bir çalışmanın içine girdiler. Aynı durum şirket çalışanları için de önem kazandı.

Proje tabanlı Eğitim ne demektir? Bilimsel yaklaşımla ve eğlenceli “Proje yapmak” ne demektir? Taklit ve baştan savma çalışmalardan kurtuluşun yolu nedir? İşbölümüne nasıl yönlendirebiliriz? Bizim rolümüz nedir ve hangi oranda olmalıdır? Hangi adımlar ve ne tür sorumluluklar üstlenilmeli? Ya arkadaşlık ilişkileri? Sunumda korkuyu ve heyecanı nasıl yenmeliyiz? Zamanı yönetmeyi nasıl öğrenir ve öğretiriz?

*Tüm bu soruların yanıtı için hazırlanmış bu seminer görsel sunum teknikleri ile zenginleştirilmiş 2 saatlik interaktif bir seminer olarak planlanmıştır. Eğitime en az 15, en fazla 30 kişi dahil edilebilir. Bu ilk tanıtım bölümünden sonra 3 gün 3’er saatten oluşacak ve 3 modülle 4. Gün 2 saatle sonlanacak bir sunum çalışması ile gerçekleşecektir.

Eğitimci: Doç.Dr. Hayal Köksal

  • NİTELİKLİ BİREY YETİŞTİRMENİN YOLLARI NİTELİKLİ ÖĞRETMEN VE KALİTELİ OKULLAR YOLUYLA OLUR.  YA VELİLERE DÜŞENLER?

VELİ OLARAK ÇOCUĞUMUN ÖĞRETMENİNE VE OKULA NASIL DESTEK VEREBİLİRİM?

ÇOCUĞUMU ÇEKİRDEKTEN NASIL YETİŞTİRMELİYİM?

Günümüzde nitelikli öğretmenden ve okuldan anladığımız ve beklediğimiz özellikler neler? Bu özellikleri bir ebeveyn olarak tanımladıktan sonra nitelikli bir birey/öğrenci yetiştirmek için ben ne yapmalıyım?  Çekirdekten nitelikli birey yetiştirmenin en önemli özelliği birlikte kaliteyi vakit geçirmek ne demektir?

*Eğitim, grup paylaşımlarına yer verilen, görsel sunum teknikleri ile zenginleştirilmiş 2 saatlik interaktif bir seminer olarak planlanmıştır. Eğitime en az 15, en fazla 30 kişi dahil edilebilir

Eğitimci: Doç.Dr. Hayal Köksal

4. YENİLİKÇİLİK (İNNOVATİF BİREY) NE DEMEKTİR? NASIL YENİLİKÇİ OLUNUR?

(1.Yetişkinler için) (2. Öğrenciler için)

Yenilikçilik çok yeni bir kavram Değişimin hızlı yaşandığı günümüzde her anne-baba, öğretmen ve hatta çalışan bir değişim yöneticisi olmak zorunda. Bu kavramı ve yöntemlerini öğrenmek ister misiniz? Evde, okulda, işte ve Toplum içinde bunu nasıl uygulayabilirsiniz? Çocuklara bu özelliği kazandırmanın yollarını uygulamalı olarak öğrenmek ister misiniz?

*Tüm bu soruların yanıtı için hazırlanmış bu seminer görsel sunum teknikleri ile zenginleştirilmiş 90 dakikalık interaktif bir seminer olarak planlanmıştır. Eğitime en az 15, en fazla 30 kişi dahil edilebilir. Bu ilk tanıtım bölümünden sonra 4 gün 4’er saatten oluşacak ve 4 modülle 5. Gün 3 saatle sonlanacak bir paylaşım günü ile gerçekleşecektir.

Eğitimci: Doç.Dr. Hayal Köksal

İLETİŞİM İÇİN: Lütfen 0 212 341 26 02 veya 0 532 373 84 87 numaralı telefonları arayınız veya [email protected] adresine mail atınız.

*Eğitimlere katılım; Yenilikçi İmece Derneği’ne yapılacak bağışla gerçekleşir.

Doç.Dr. Hayal KÖKSAL: Eğitim bilimci, Araştırmacı-Yazar, STK Lideri

Dr. Hayal Köksal 1956 yılında Balıkesir’de doğdu. 1976 yılında İzmir Eğitim Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra on yıl orta dereceli okullarda İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi’nde lisans tamamlayan Köksal yaşam felsefesi olan ‘yaşam boyu öğrencilik’ anlayışına uygun olarak 1992 yılında “İngilizce Dil Eğitimi (ELT)” dalında yüksek lisans, “Eğitim Bilimleri” alanında doktora derecelerini ve 2019 yılında da Eğitim Bilimleri, Yüksek Öğretim Çalışmaları alanında Doçentliğini aldı. Sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Marmara, İstanbul Kültür Üniversitelerinde çalışan Dr. Köksal, 1997- 2017 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde “Kalite ve Barış” odaklı pedagojik formasyon dersleri vererek deneyimlerini öğretmen adaylarıyla paylaştı. Bu dersler; Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Toplum önünde konuşma, Dil Eğitiminde kalite, Yenilikçi Öğretmenlik, Şiddetsiz Eğitim ve Sınıf Yönetimi. Farklı dönemlerde; Yeditepe, Bahçeşehir, Yıldız Teknik Üniversitelerinde de seçimlik dersler veren Dr. Köksal; 2011-2014 yılları arasında İngiltere’deki Kingston Üniversitesinde konuk öğretim üyesi olarak “İmece Halkaları Proje ve Eğitimleri” gerçekleştirmiştir.

1992 yılından bu yana eğitimde kalite İyileştirme çalışmaları içinde olan Dr. Köksal: 1999-2013 yılları arasında John Jay Bonstingl’ın kurucusu olduğu “Kalite Okulları Merkezi”nin Türkiye ve Avrasya Merkezleri Direktörlüğünü, Güney Afrika’daki Gençlik Gelişim Konseyinin (NYDT) (www.nydt.org)Türkiye elçiliği ve Projeler Etik ve Standartlar Komitesi üyeliğini yapmıştır. 2003 yılından bu yana Hindistan’da 35 ülke temsilcisi tarafından kurulmuş olan “Toplam Kalite ve Eğitimde Mükemmellik Konseyi’nin (WCTQEE)” Türkiye Genel Direktörü ve  2005 yılından bu yana da 180 ülkenin içinde olduğu için bir iletişim ağı olan “Human Dignity and Humiliation Studies”in (www.humiliationstudies.org) Küresel Danışmanlar Kurulu üyesi olan Köksal 2015 yılında 19 eğitimci ile birlikte kurduğu Yenilikçi İmece Derneğinin (YİMEDER) Kurucu Başkanıdır.21 kitabı ve çok sayıda makalesi olan Köksal 2 yıl Dünya İş Fikirleri Dergisinde Uzman köşesini yazmıştır. Sivil toplumun önemine inanır, YİMEDER yanında; İnged (İngilizce Eğitimi Derneği), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Yükseköğretim Çlaışmaları Derneği (YÖÇAD) üyesidir. 2018-2020 yılları arasında Bahçeşehir ve Kıbrıs İlim Üniversiteleri, Eğitim Yönetimi yüksek lisans programlarına TKY ve Stratejik planlama dersleri veren Köksal, geçtiğimiz dönem Medipol Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde 100 PDR son sınıf öğrencisine “Eğitimde Proje Yönetimi” dersi vermiş olup bu dönem MSKU Tazelenme Üniversitesi, Datça Şubesinde sanal dersler vermektedir. Topluma hizmet projelerine öncelik veren Köksal 2022-2024 yılları arasında Sarıyer Kent Konseyi, Eğitim Çalışma Grubunun başlanlığını da yürütmüştir.

Türk turizmini tanıtıcı okul projelerine verdiği destek nedeniyle; 2002 yılında Turizm Bakanlığı tarafından “Turizme Hizmet Madalyası” ile onurlandırılan Köksal; “İmece Halkaları” Projesi ile Dünya Bankası “2005 Türkiye Yenilikçi Kalkınma Fikirleri Ödülü” almıştır. Dr. Hayal Köksal’a; WCTQEE tarafından 2005 yılında “Eğitimde Kalite Lideri Ödülü”, 2008 yılında “Nelum Silva Mükemmellik Ödülü” ve “Helen Keller Mükemmellik Ödülü” ve 2015 yılında “PC Bihari Mükemmellik Ödülü”, 2019 yılında da “Topluma Hizmette Seçkin Eğitimci Ödülü” verilmiştir. Meslek hayatının 49 Yılına giren Doç.Dr. Köksal evli, bir kız çocuğu ve bir erkek torun sahibidir.

ur. Aynı yıl, İstanbul’da  orta dereceli özel okullarda matematik öğretmeni olarak mesleğine adım attı. Özel Darüşşafaka Lisesi’nde ve kimi özel okullarda matematik bölüm başkanlığı yaptı. 1993-1994 öğretim yılında Marmara Üniversitesi’nde “Modern Yönetim Teknikleri” adlı ihtisas programını tamamladı. 2006’da Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “TI-83 Plus ve Benzer Grafik Hesap Makinelerinin Matematik Derslerinde Öğrenci Başarısına Olan Etkileri” adlı teziyle “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Programı”ndan yüksek lisans derecesi aldı. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktorasını Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. Doktora tezinde eski çağlardan günümüze kadar  matematiğin felsefi temellerini geniş çaplı araştırarak matematik eğitiminde yeni bir yaklaşımın kavramsal çerçevesini oluşturmaya çalıştı.

Özel okullarda 30 yıllık matematik öğretmenliği deneyimine sahiptir. Matematik öğretmenliği sürecinde yurt içi ve yurt dışında önemli çalıştaylara katıldı ve hizmet içi eğitim alma imkânı oldu. Almanya’da, İngiltere’de, Amerika’da matematik eğitimi ve genel eğitime ilişkin konferanslarda katılımcı olarak yer aldı. Genel eğitim ve matematik eğitimi kapsamında araştırmalar yaptı ve bu konularda meslektaşlarına sunumlar hazırladı. Mehmet Özdemir, kimi internet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmaktadır. Yazarın “Atatürk, Aydınlama ve Matematik” adlı bir eseri daha vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir